Ja, quidditch er en rigtig sport i Danmark og der blev lørdag d. 2. november 2019 afholdt danmarksmesterskaber for første gang. Jeg prøvede at finde min indre Rita Skeeter frem og drog til Odense for at overvære denne begivenhed. Det skal dog siges, at når jeg ikke legede Rita Skeeter, så var jeg på banen og spillede for det københavnske Quidditch-hold: Hafnia Harpies.
Hvis man ikke kender eller har set quidditch, kan det være lidt vildt og kaotisk at kigge på. Men selv hvis man ikke forstår reglerne, kan man virkelig mærke intensiteten og kærligheden til sporten. Specielt når regn og mudder ikke holder spillerne fra at give alt, hvad de har.
Foto af Maria Cerretero Junquera
Når man hører om quidditch som en muggle-sport, dukker der ofte et hav at spørgsmål op. Jeg vil lige hurtigt svare på nogle af dem, før vi går videre til resultaterne.
Det første, nye personer til sporten altid spørger mig om, er: “Men I kan jo ikke flyve?” Nej, det kan vi ikke, men vi kan i stedet løbe rundt med en ’kost’ mellem benene og se seje ud!
Det andet er: “Hvordan fungerer lynet så?” Lynet er en person med en hale, der består af en bold i en sok. Lynet løber rundt, driller søgerne og gør sit bedste for ikke at miste sin bold. Dette er i sig selv vældig underholdende at kigge på.
I quidditch er der en tromler, man bruger til at score mål i det tre målringe, samt tre smashere, som taktisk bruges til at slå de forskellige spillere af kosten, så de skal tilbage til deres målringe for at ’genoplives’. Og så er der lynet.
Et quidditch-hold består på banen af en målmand, tre angribere, og to baskere. Derudover en søger, som kommer på banen 18 minutter inde i spillet. Der er også en udskifterboks med spillere, som er klar til at blive skiftet ind, når deres holdkammerater på banen har brug for det.
I Danmark er der tre quidditch-hold: Odins Ravens fra Odense, Hafnia Harpies fra København og Aarhus Owls fra Århus. Men Århus har så mange spillere, at de i lørdags havde delt sig i to hold.
Pointsystemet er næsten som i Harry Potter-universet med 10 point for et mål. Lynet afslutter stadig kampen, dog er det ikke 150 point værd, men i stedet 30 point.
Kampene
1. Odin’s Ravens mod Aarhus Owls 2. Det var skyet og regnede. da Ravnene formåede at score 160 point. Det vil sige hele 16 mål! Uglerne havde formået et enkelt mål imod de stærke odenseanere. Til gengæld fangede de lynet og derfor endte kampen 160 – 40 til Odin’s Ravens.
2. Aarhus Owls 1 mod Hafnia Harpies. Våde men friske viste uglerne, hvorfor de var favoritterne til at vinde hele møget. Selvom københavnerne fangede lynet, så vandt Aarhus overbevisende kampen med 180 – 40.
3. Hafnia Harpies mod Aarhus Owls 2. I dagens tredje kamp var spillerne våde og regnen fortsatte. Københavnerne var nu varmet op og fangede både lynet og scorede flest mål. Kampen endte med 150 – 60 til Hafnia Harpies.
4. Aarhus Owls 1 mod Odin’s Ravens. I denne kamp dominerede Aarhus’ 1-hold igen og lukkede kun tre mål ind. De scorede selv 14 mål og fangede lynet. Kampen endte 170 – 30 til Aarhus Owls.
5. Dagens femte kamp skulle have været mellem de to Aarhusianske hold, men pga. skader på 2-holdet, kunne de ikke stille et fuldt hold.
Foto af Maria Cerretero Junquera
Aarhus Owls 1 havde nu vundet alle sine tre kampe og dermed Danmarksmesterskaberne.
6. Hafnia Harpies mod Odins Ravens. Banen var nu en stor mudderpøl, regnen fortsatte og denne kamp skulle afgøre, hvem der fik andenpladsen. Det var en utrolig lige kamp og vældig intens både for spillere og tilskuere. Ravnene førte med flest mål, men hvis Harpierne kunne nå at fange lynet uden at lukke flere mål ind, ville sejren være hjemme for københavnerne. Dette lykkedes og kampen sluttede 80 – 70 til Hafnia Harpies.
Foto af Maria Cerretero Junquera
Vinder rækkefølge:
1. Aarhus Owls 1
2. Hafnia Harpies
3. Odin’s Ravens
4. Aarhus Owls 2
Danmarksmesterskaberne var en succes for quidditch-sporten i Danmark, som er under rivende udvikling.
Hvis du sidder og tænker, at dette kunne være sporten for dig, så tjek din nærmeste klub ud!
Foto af Maria Cerretero Junquera
Hvis du vil vide mere om, hvordan man spiller quidditch eller hvordan min allerførste træning hos Hafnia Harpies forløb, kan du læse Quidditch for Mugglere på vores blog.
Hvis du spillede Quidditch, hvilken position ville du have?