Engang foregik alle komedieserier i New York, gerne med en flok lækre single venner, der oplevede diverse dating-eventyr. (Og der er nok stadig en del sitcoms, der stadig følger den formular).
Men nu tager en ny trend til i styrke! Alle skuespillerne er ganske vist stadig lækre, men omgivelserne har ændret sig. Der er kommet en ny bølge af overnaturlige komedieserier!
Eller er det mon et bølgeskvulp snarere end starten på en tsunami, der vil skylle det gammeldags sitcom-format væk?
Bedøm selv efter at høre om disse tre fantastiske komedier! Har du ikke set dem endnu, lover vi, de vil berige din skærm!
What We Do In The Shadows
Denne mockumentary handler om tre samboende vampyrer i New York. Den er baseret på den newzealandske film af samme navn, som var et gennembrud for bl.a. instruktøren Taiki Watiti, der gik videre til at lave Thor: Ragnarok og Jojo Rabbit. Serien bruger samme koncept som filmen, men introducerer nye vampyrer og nye udfordringer.
Kort fortalt handler serien om de almindelige ting, der opstår, når man bor sammen i et umage kollektiv: Der skal holdes husmøder, pligter skal fordeles og der skal følges op på, om alle overholder reglerne.
Og så er der jo de mange ekstra problemer, som vampyrer slås med – de mange lig begravet i haven skaber jordfaldshuller, den uhyggelige Baron ankommer fra Europa for at finde ud af, hvordan det går med vampyrernes oprindelige opgave (at overtage det amerikanske kontinent … en opgave, som de ikke rigtig er kommet i gang med) og den loyale tjener Guillermo i huset er ved at være træt af at blive overset.
En af seriens genistreger er at introducere en ny slags vampyr: Colin Robinson, en energivampyr der i stedet for blod suger energi fra sine omgivelser. Det er umuligt at høre om, hvordan Colin Robinson opererer uden at spekulere på, om man ikke selv har haft en energivampyr som kollega.
De andre vampyrer tæller Nandor The Relentless, en ottomansk fyrste, Nadja, en rumænsk vampyr og Laszlo Cravensworth, Nadjas engelske mand, som er glad for at klippe vulvaer i buskene ude i haven (og det opsummerer egentlig hans karakter meget godt).
En lille biting, jeg godt kunne have tænkt mig, var at se liiiidt flere kvinder med blandt hovedrollerne, men Nadja må så tage én for holdet og smølfine derudaf. Det gør hun ganske godt.
What We Do In The Shadows kan ses på HBO Nordic.
The Good Place
Kristen Bell spiller hovedpersonen Eleanor Shellstrop i denne komedie om, hvad der sker efter døden. Serien starter med, at hun åbner øjnene i et venteværelse – hun kaldes ind til ærkeenglen Michael, som fortæller hende, at hun er død og nu skal begynde sit efterliv i The Good Place. Til alt held er hun ikke havnet i The Bad Place, og der eksisterer kun disse muligheder for mennesker i efterlivet.
Problemet er, at hun er havnet på Det Gode Sted ved en fejl. Eleanor Shellstrop er nemlig, modsat hvad ærkeenglen tror, en ganske gennemsnitlig nedern person, som uværdigt endte sine dage ved at få en indkøbsvogn i hovedet, da hun var ude for at shoppe efter tequila mix. Og eksistensen af et dårligt menneske på Det Gode Sted truer hele himlens eksistens.
Heldigvis får hun overtalt filosofiprofessoren Chidi til at hjælpe sig med at blive et bedre menneske, så hun kan undgå Det Dårlige Sted. Men kan man lære moral og etik uden at kede sig ihjel? Og kan dårlige mennesker overhovedet reddes? Og hvordan kan Eleanor komme til at bande, som hun plejer, når Himlen automatisk censurerer hende?
The Good Place kan ses på Netflix.
Miracle Workers
Endnu en komedie i de himmelske lag! Gud er megatræt af Jorden, som ikke lever op til den investering, han har foretaget i den. Han beslutter sig for at sprænge den i luften og koncentere sig om at åbne en ny restaurant. Men Eliza og Craig, to engle af lavere klasse, laver et væddemål med ham: Hvis de kan få besvaret en Umulig Bøn, er han nødt til at lade Jorden overleve.
Det er megafedt at se himlen genopfundet som en kæmpestor virksomhed med et indviklet hierarki, alt for meget bureaukrati og en luddoven CEO, der udelukkende har opnået sin position ved hjælp af sine forældre. Steve Buscemi er egentlig dejlig i alt, hvad han laver, men han passer perfekt som den egocentrede, ensomme, alkoholiserede og opblæste Gud. Om ikke andet, så se serien for høre ham forklare, hvad dyr er.
NB! Første sæson afslutter sin historie, og anden sæson har intet med den at gøre, da det er en antologi-serie. Det er lidt … trist. Men de samme skuespillere er med – blandt andet med Harry Potter også kendt som Daniel Radcliffe (jeg kommer aldrig til at se ham som andet end Harry – men det er ment med al kærlighed i verden. Han var en fremragende Harry!) Hvis man kan lide sæson 1, vil jeg anbefale, at man holder en pause, før man ser sæson 2 – ellers virker det unødigt forvirrende, at alt foregår i middelalderen, og ingen mirakler nogensinde er på trapperne (seriens titel handler KUN om sæson 1).
Miracle Workers kan ses på HBO Nordic.
Hvad med dig? Har du set nogle gode overnaturlige komedieserier, som fortjener at komme med på vores liste? Så fortæl os det gerne i en kommentar!