Hva Fan Hvem Fan

Hvem Fan

Velkommen til Hva’ Fan! Vi blogger og podcaster om fandom. Lyt og læs med, når vi ser og genser, læser, og spiller os igennem alverdens fandoms, og diskuterer teorier, livet som fan og all the feels. Blog og podcast kan begge findes herinde, men du kan også lytte til sidstnævnte igennem iTunes og Spotify.

Find os på Facebook og Instagram, eller send os en mail på hvafanblog(at)gmail(dot)com.

 

HVA’ FAN HOLDET:

 

RosaHvaFan

ROSA
Mystery Twin, Gentleman Bastard, Sworn Sword of The One True King of Westeros

Rosa bruger helst sin tid med næsen i en af sine højt elskede fantasy bøger eller på at bage honningkager. Hendes største ønske er at være medlem af en hemmelig loge, hvor der serveres afternoon tea og citeres Brideshead Revisited. Lidt ligesom i Dear Wendy, måske med undtagelse af revolverne (og slutningen). Hun lytter ofte til soundtracket fra The Lord of the Rings, mens hun gør dagligsting, fordi hun håber lidt af Éowyns heltemod vil smitte af på hende (om end hun i alle andre henseender ellers stræber efter #ThatHobbitLife). Hun har aldrig været et sekund i tvivl om, at hun hører til i Ravenclaw, men Hufflepuff er egentlig hendes yndlingskollegie, og hun leder stadig efter en support-gruppe for identitetskriseramte Hogwarts alumni. Hvis hun var en karakter fra Game of Thrones, ville hun formentlig være ham den skrækslagne, der dør i introen.
Du kan læse alle Rosa’s indlæg her.
Du kan lytte til de podcasts hun medvirker i her

5 Geek Loves: Harry Potter, A Song of Ice and Fire, Gravity Falls, Black Sails, Disney

Du kan finde Rosa på Instagram. Hun er sideløbende involveret i Geek Girl Pen Pals og Geek Girl Brunch.

 

Sannahvafan

SANNA
Phoenix Squadron, Carol Corps, Crystal Gem

Lige siden mødet med de gamle Jens Lyn og Kobbermaske sort/hvid-serier som barn, har Sanna ment at realisme ikke var værd at beskæftige sig med. Hun foretrækker heltinder som løser verdens problemer med knytnæver, selvom hun som Hufflepuff selvfølgelig tror på the awesome power of hugging it out. Når hun ikke bestyrer en socio-økonomisk designbutik, opdrager hun på sine to padawans med henblik på at overtage verdensherredømmet med gaffatape-sværd og korsstingsbroderede brynjer. Hun har cosplayet siden hun tog i skole iført sin mors nederdel som Leias Endor-poncho, det er dog først nu at hun har opdaget de hersens kån-væn-sjons. Sanna synes ikke at verden giver mening hvis hun ikke har et soundtrack i ørene og har været forbi Fantask indenfor den sidste uges tid. Du vinder hendes hjerte ved at færdiggøre hendes nørdede citater og gætte hvem hendes hjemmesyede everyday cosplay outfit refererer til.
Du kan læse alle Sannas indlæg her.
Du kan lytte til de podcasts hun medvirker i her.

5 Geek Loves: Star Trek, Star Wars, Marvel, Doctor Who, Steven Universe

Du kan finde Sanna på Instagram og Twitter, og så kan du følge hendes cosplay-eventyr på Facebook.

 

idahvafan
IDA FROST
Magizoolog fra Hufflepuff, Sworn member of The Night’s Watch, High-functioning sociopath with your number

Ida Frost er uddannet boghandler, og er særligt glad for at læse young adult med hovedpersoner, der falder udenfor normen. Hun startede sin mentale uddannelse på Hogwarts i en alder af 8 år, og har ingen udsigter til nogensinde at bestå sine F.U.T.’er. Hun får en eksistentiel krise hver gang hun læser Mockingjay, og så er hun så småt begyndt at forberede sig på at zombieapokalypsen bryder ud – og at hun nok er den første der ryger i svinget, hvis ikke hun straffer løbebåndet lidt oftere. Når hun ikke studerer magiske væsner eller samler materialer til en armbrøst, prøver hun at pådutte sine omgivelser en god diskussion om, hvem der mon ender på Jerntronen, og at præge dem til også at heppe på Sansa Stark og Brienne of Tarth.
Du kan læse alle Idas indlæg her.

5 Geek Loves: Harry Potter, Hunger Games, Sherlock, Game of Thrones, Parks and Recreation

Du kan finde Ida på Instagram og Tumblr.

 

sillehvafan

SILLE
Member of the Glee Club by day, Assassin in spe by night. Bebor West Elizabeth.

Sille Katinka har efterhånden taget kælenavnet My til sig fordi hun er halvanden meter lav og kynisk optimist. Hun er administrativ af uddannelse og er til Kindle, Grimes, glimmer, pop(corn), peanutbutter, pyjamas (hun samler faktisk på dem) og pigepower. Sille læser helst bøger af Neil Gaiman, og når hun ikke ser Freaks and Geeks eller gamer, støver hun sin Xbox af og ser gaming-videoer og streams på Twitch. Hun bor på en mark og drømmer om at have sin egen ranch, med eget bibliotek, gaming-hule og hjemmebiograf. Her vil hun bruge resten af sine dage i gyngesofaen på sin veranda, med smækbukser, bare tæer og en banjo. Hvis ikke dette bliver til noget, vil hun bare gerne have lov at være hobbit i fred.
Du kan læse alle Silles indlæg her.

5 Geek Loves: Black Mirror, Skyrim, Tomb Raider, Life Is Strange, Red Dead Redemption.

Sille er på Instagram og er desuden den ene halvdel af bloggen This Fictional Life.

signe

SIGNE
Whedonite, Elm Street survivor, Not your housekeeper

Signe er statsautoriseret nørd med en bachelor i film- og medievidenskab. Som barn drømte hun om at blive Jacob Stegelmann, når hun blev stor. Men skægget ville ikke gro, så i stedet blev hun en tegneseriefigur her på Hva’ Fan. Hendes smag tenderer til det anglofile med hylderne fulde af Monty Python, Douglas Adams, Clive Barker, Hammer Horror og BBC serier. Hun nyder det gotiske og makabre såvel som det sjove og fluffy. Et af Signes højeste ønsker er at se en håndtegnet Disney-musical baseret på Jekyll og Hyde.
Når hun først kaster sin kærlighed over noget, kan hun aldrig få nok. Hun læser og ser alt materiale om emnet fra fanfiction over faglige analyser til youtube rants. Den passion gør hende også lettere fanatisk og svær at diskutere med på visse områder. Nævn fx ikke Joel Schumachers filmatisering af Phantom of the Opera musicalen, hun går fuldstændig i arrigt selvsving!
Du kan læse alle Signes indlæg her.
Du kan lytte til de podcasts hun medvirker i her.

5 Geek Loves: Buffy the Vampire Slayer, Dan Turèll, Sweeney Todd, The Vampire Chronicles, The Joker Blogs

Du finder ikke Signe på sociale medier (der er hun nemlig gemt bag et stalker-alias), men hun kan ofte findes på brætspilscaféen Bastard Café i København, hvor hun gerne snakker nørderi i timevis over en chai latte.

Saynab

SAYNAB
Female knight of Tortall, Hogwarts Graduate, House Stark

Saynab elsker at leve i sin helt egen verden, især når den rigtige verden er grusom. Hun er besat af bøger og tv-serier. Nogen vil endda påstå, at hun har et liiidt usundt forhold til fiktive karakterer. Saynab synes selvfølgelig, at det er noget vrøvl, hun er bare meget passioneret.
Saynab har også en tendens til at dagdrømme, så hvis du fanger hende stirre intenst på dig, har det højst sandsynligt ikke noget med dig at gøre, hun er sikkert bare midt i en Quidditch-kamp.
Når Saynab ikke nørder med bøger og serier, skriver hun ofte på sin egne bogprojekter. Og når hun ikke skriver, dissekerer hun kadavere (hvilket faktisk er lidt hyggeligt på en skræmmende måde). Hun drømmer nemlig om at blive forfatter på deltid, og en badass kirurg på fuldtid.

5 Geek Loves: Alanna, Harry Potter, Game of Thrones, Grey’s anatomy, Supernatural

Du kan finde Saynab på Instagram.

 

ANDRE FASTE BIDRAGYDERE:

Bernadette (blog, podcast), Kimmie (blog, podcast), Minna (blog), Rikke (blog, podcast), Trine (blog).

 

CREDITS:

Hva’ Fan podcast er produceret med støtte fra Snabslanten.
Podcast-redigering: Rosa.
Blog-redaktører: Rosa, Sanna, Signe, Sille.
Sociale medier: Minna, Rosa, Sanna.
Musik og lydeffekter: Mixer Bagge.
Illustrationer og portrætter: Amanda Martin.