Home Hvem Fan

Hvem Fan

by Rosa

Velkommen til Hva’ Fan! Vi blogger og podcaster om fandom. Lyt og læs med, når vi ser og genser, læser, og spiller os igennem alverdens fandoms, og diskuterer teorier, livet som fan og all the feels. Blog og podcast kan begge findes herinde, men du kan også lytte til sidstnævnte igennem iTunes og Spotify.

Find os på Facebook og Instagram, eller send os en mail på hvafanblog(at)gmail(dot)com.

 

HVA’ FAN HOLDET:

 

 

idahvafan
IDA FROST
Magizoolog fra Hufflepuff, Sworn member of The Night’s Watch, High-functioning sociopath with your number

Ida Frost er uddannet boghandler, og er særligt glad for at læse young adult med hovedpersoner, der falder udenfor normen. Hun startede sin mentale uddannelse på Hogwarts i en alder af 8 år, og har ingen udsigter til nogensinde at bestå sine F.U.T.’er. Hun får en eksistentiel krise hver gang hun læser Mockingjay, og så er hun så småt begyndt at forberede sig på at zombieapokalypsen bryder ud – og at hun nok er den første der ryger i svinget, hvis ikke hun straffer løbebåndet lidt oftere. Når hun ikke studerer magiske væsner eller samler materialer til en armbrøst, prøver hun at pådutte sine omgivelser en god diskussion om, hvem der mon ender på Jerntronen, og at præge dem til også at heppe på Sansa Stark og Brienne of Tarth.
Du kan læse alle Idas indlæg her.

5 Geek Loves: Harry Potter, Sherlock, Game of Thrones, The Office, Parks and Recreation

Du kan finde Ida på Instagram.

RENÈ
Onkel Rejsende Mac, Rebel Scum, 7th member of the Goonies (Goonies never say die!)

René er et vaskeægte barn af 80’erne og svælger gerne i rendyrket nostalgi af b-films action, stopmotion, dukker, tvivlsomme effekter og dårlige one liners. Han lærte sig selv engelsk ved at se de gamle Star Wars film igen og igen, når han ikke lige så Aliens eller Labyrinth på repeat (han kan dem stadig uden ad). I sit voksenliv arrangerer René børnekultur for små og store poder på Vesterbro Bibliotek og Kulturhus og bruger den lejlighed til at lave arrangementer om alt fra Star Wars til monstre og vaskeægte ninjaer. For ninjaer er seje. Jobbet peakede da han lavede et arrangement med Jakob Stegelmann. Yup, han har hans nummer. René er desuden engageret rollespiller, rollespilsforfatter og entusiastisk maler af episke hære som han så drager i krig med på diverse cons. Og så skriver han børnebøger fordi han ikke tror på fritid.
Du kan læse alle Renés indlæg her.
Du kan lytte til de podcasts han medvirker i her.

5 Geek Loves: Jim Henson fanboy (Walter og Statler 4ævar!), Runaways/Young Avengers, Ole Lund Kirkegaard, Star Wars, Whedonverse.

Du kan høre mere podcast med René og hans datter på Fantasi Professorerne.

 

RosaHvaFan

ROSA
Mystery Twin, Princess of Power, Sworn Sword of The One True King of Westeros

Rosa bruger det meste af sin tid med næsen begravet i en fantasybog eller øjnene klistret til en tegnefilm. Hun kan godt lide at kalde sig selv forfatter, selvom hun er usikker på, hvor mange bøger man egentlig skal have skrevet, før man må det. Hun lytter ofte til episke soundtracks mens hun gør dagligdagsting, tildels fordi hun har et flair for det dramatiske, men også fordi hun håber Aragorns overlegne døråbningsteknikker smitter af på hende (om end hun i alle andre henseender stræber efter #ThatHobbitLife). Hun har aldrig været et sekund i tvivl om, at hun hører til i Ravenclaw, men Hufflepuff er egentlig hendes yndlingskollegie, og hun leder stadig efter en supportgruppe for identitetskriseramte Hogwarts alumni. Hvis hun var en karakter fra Game of Thrones, ville hun formentlig være ham den skrækslagne, der dør i introen.
Du kan læse alle Rosas indlæg her.
Du kan lytte til de podcasts hun medvirker i her

5 Geek Loves: A Song of Ice and Fire, Black Sails, Glam & Gore, Buzzfeed Unsolved: Supernatural, She-Ra and the Princesses of Power

Du kan finde Rosa på Instagram. Hun er sideløbende involveret i Geek Girl Pen Pals og Geek Girl Brunch.

 

Sannahvafan

SANNA
Phoenix Squadron, Crystal Gem, Paladin of Voltron

Lige siden mødet med de gamle Jens Lyn og Kobbermaske sort/hvid-serier som barn, har Sanna ment at realisme ikke var værd at beskæftige sig med. Hun foretrækker heltinder som løser verdens problemer med knytnæver, selvom hun som Hufflepuff selvfølgelig tror på the awesome power of hugging it out. Når hun ikke bestyrer en socio-økonomisk designbutik, opdrager hun på sine to padawans med henblik på at overtage verdensherredømmet med gaffatape-sværd og korsstingsbroderede brynjer. Hun har cosplayet siden hun tog i skole iført sin mors nederdel som Leias Endor-poncho, det er dog først nu at hun har opdaget de hersens kån-væn-sjons. Sanna synes ikke at verden giver mening hvis hun ikke har et soundtrack i ørene og har været forbi Fantask indenfor den sidste uges tid. Du vinder hendes hjerte ved at færdiggøre hendes nørdede citater og gætte hvem hendes hjemmesyede everyday cosplay outfit refererer til.
Du kan læse alle Sannas indlæg her.
Du kan lytte til de podcasts hun medvirker i her.

5 Geek Loves: Voltron, Star Wars, Marvel, Doctor Who, Steven Universe

Du kan finde Sanna på Instagram og Twitter, og så kan du følge hendes cosplay-eventyr på Facebook.

 

Saynab

SAYNAB
Female knight of Tortall, Hogwarts Graduate, House Stark

Saynab elsker at leve i sin helt egen verden, især når den rigtige verden er grusom. Hun er besat af bøger og tv-serier. Nogen vil endda påstå, at hun har et liiidt usundt forhold til fiktive karakterer. Saynab synes selvfølgelig, at det er noget vrøvl, hun er bare meget passioneret.
Saynab har også en tendens til at dagdrømme, så hvis du fanger hende stirre intenst på dig, har det højst sandsynligt ikke noget med dig at gøre, hun er sikkert bare midt i en Quidditch-kamp.
Når Saynab ikke nørder med bøger og serier, skriver hun ofte på sin egne bogprojekter. Og når hun ikke skriver, dissekerer hun kadavere (hvilket faktisk er lidt hyggeligt på en skræmmende måde). Hun drømmer nemlig om at blive forfatter på deltid, og en badass kirurg på fuldtid.
Du kan læse alle Saynabs indlæg her.
Du kan lytte til de podcasts hun medvirker i her.

5 Geek Loves: Alanna, Harry Potter, Game of Thrones, Grey’s anatomy, Supernatural

Du kan finde Saynab på Instagram.

SIDSEL
Ravenclaw, Carol Corps, Lady Astronaut

Sidsel er en ægte bogorm, der især spiser engelsksproget fantasy, science fiction, steampunk og urban fantasy. Især de kvindelig forfattere er en vigtig del af bogormens diet. Når Sidsel ikke sidder med næsen i en bog, underviser hun i historie og samfundsfag på HF. Ud over de 50-100 bøger hun læser årligt, bruger hun fritiden på computerspil, rollespil, larp, middelalder reenacting og tegneserier. Hun er lidt af en Marvel fangirl og er især skudt i Ms Marvel, Wasp og SquirelGirl. For et par år siden deltog Sidsel ved et tilfælde i en fancon i England og har siden været afsted til en større sff con hvert år. For tiden prøver hun at overtage verdensherredømmet i Civ VI, overleve på Rimworld og at flygte fra en mystisk vandplanet i Subnautica.
Du kan læse alle Sidsels indlæg her.
Du kan lytte til de podcasts hun medvirker i her.

5 Geek Loves: Tamora Pierce, Seanan McGuire, Ms Marvel, kulturhistorie, Doctor Who

Du kan finde Sidsel på Instagram. Hun blogger også sideløbende om middelaldermad og historie på Postej & Stew, og om bøger på Brewing Tea & Books.

 

signe

SIGNE
Whedonite, Elm Street survivor, Not your housekeeper

Signe er statsautoriseret nørd med en bachelor i film- og medievidenskab. Som barn drømte hun om at blive Jacob Stegelmann, når hun blev stor. Men skægget ville ikke gro, så i stedet blev hun en tegneseriefigur her på Hva’ Fan. Hendes smag tenderer til det anglofile med hylderne fulde af Monty Python, Douglas Adams, Clive Barker, Hammer Horror og BBC serier. Hun nyder det gotiske og makabre såvel som det sjove og fluffy. Et af Signes højeste ønsker er at se en håndtegnet Disney-musical baseret på Jekyll og Hyde.
Når hun først kaster sin kærlighed over noget, kan hun aldrig få nok. Hun læser og ser alt materiale om emnet fra fanfiction over faglige analyser til youtube rants. Den passion gør hende også lettere fanatisk og svær at diskutere med på visse områder. Nævn fx ikke Joel Schumachers filmatisering af Phantom of the Opera musicalen, hun går fuldstændig i arrigt selvsving!
Du kan læse alle Signes indlæg her.
Du kan lytte til de podcasts hun medvirker i her.

5 Geek Loves: Buffy the Vampire Slayer, Dan Turèll, Sweeney Todd, The Vampire Chronicles, The Joker Blogs

Du finder ikke Signe på sociale medier (der er hun nemlig gemt bag et stalker-alias), men hun kan ofte findes på brætspilscaféen Bastard Café i København, hvor hun gerne snakker nørderi i timevis over en chai latte.

 

sillehvafan

SILLE
Member of the Glee Club by day, Assassin in spe by night. Bor på prærien i West Elizabeth.

Sille Katinka har efterhånden taget kælenavnet My til sig fordi hun er halvanden meter lav og kynisk optimist. Hun er administrativ af uddannelse og er til gadgets, Grimes og glimmer, samt pop(corn), peanutbutter og pigepower. Sille samler på NASA-trøjer, og når hun ikke sætter sin bullet journal op, ser hun Freaks and Geeks eller bygger videre på Croft Manor i The Sims 4. Hun bruger desuden uforholdsmæssigt meget tid på at se streams og let’s plays på YouTube, og nogen burde nok stoppe hende. Sille bor på en mark og drømmer om at have sin egen ranch, med eget bibliotek, gaming-hule og hjemmebiograf. Her vil hun bruge resten af sine dage på at udleve sin indre redneck, i gyngesofaen på sin veranda, med overalls, bare tæer og en banjo. Hvis ikke dette bliver til noget, vil hun bare gerne have lov at være hobbit og spise Frellsen-chokolade i fred.

Du kan læse alle Silles indlæg her.
Du kan lytte til de podcasts hun medvirker i her.

5 Geek Loves: Glee, Outsidexbox, Life Is Strange, Red Dead Redemption, Buzzfeed Unsolved.

Sille er på Instagram.

 

ANDRE FASTE BIDRAGYDERE:

Bernadette (blog, podcast), Jeppe (blog), Kimmie (blog, podcast), Maya (blog, podcast), Minna (blog, podcast).

 

TIDLIGERE BIDRAGYDERE:

Rikke (blog, podcast), Trine (blog, podcast).

 

CREDITS:

Hva’ Fan podcast er produceret med støtte fra Snabslanten.
Musik og lydeffekter: Mixer Bagge.
Illustrationer og portrætter: Amanda Martin.